‘Composite Presence’

VENETIË, 22.05 - 21.11 2021

BIENNALE ARCHITETTURA 2021

HOW WILL WE LIVE TOGETHER?

‘Tijdens de Biennale Architettura 2021 in Venetië presenteert het Vlaams Architectuurinstituut in het Belgisch paviljoen Composite Presence. De tentoonstelling, gecureerd door Bovenbouw Architectuur, toont een maquettelandschap dat de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen representeert.

Hoe kunnen stad en architectuur samen floreren? Deze vraag staat centraal in de driedimensionale opstelling van een fictieve, maar tegelijk herkenbare Vlaamse stedelijke omgeving.

Op initiatief van de Vlaamse Gemeenschap en in opdracht van het Vlaams Architectuurinstituut presenteert Bovenbouw Architectuur in het Belgisch paviljoen de tentoonstelling ‘Composite Presence’. De scenografie toont een stedelijk landschap dat bestaat uit een reeks maquettes op schaal 1/15. De maquettes zijn opgesteld op tafelhoogte en representeren een lineair, kronkelend landschap van een typisch Vlaamse stedelijke omgeving. Meer dan vijftig verschillende architectuurprojecten van de afgelopen twintig jaar vormen de bouwstenen van het maquettelandschap.’

Curator Bovenbouw Architectuur en het Vlaams Architectuur Instituut

bron: VAI

bekijk hier alle projecten

bekijk hier het project van de Kleine Prins (Dhooge & Meganck Architectuur)

bekijk hier het project van ‘De Kleine Prins’ op de website van het VAI

 
Vorige
Vorige

‘A+ Adaptive Re-use’

Volgende
Volgende

‘The Social Life of a Mid-Size European City’